Kiøsterud, Erland: Det som lever

155.00 kr
( 155.00 kr )
310.00 kr
Du sparer: 155.00 kr

Roman

Vi følger stortingsmannen Egil Retten og datteren hans Maja, som er dyrevernsaktivist og miljøvernsforkjemper. Egil forbereder åpningen av et stort vannkraftanlegg i lokalmiljøet, som han har jobbet hardt og lenge for å få gjennomført. Men Maja mener omkostningene for dyrelivet rundt vil være alt for store, og står steilt imot faren. All kommunikasjon mellom de to bryter sammen.

Det som lever stiller Erland Kiøsterud uløselige konflikter opp mot hverandre, og som i en gresk tragedie styrer fortellingen uunngåelig mot en mørk utgang. Samtidig stilles spørsmålet: Hva er det som lever? Gjennom romanen undersøker Kiøsterud spørsmålet fra ulike synsvinkler, vrir og vender på det, og viser samtidig hvordan livet er noe som kan sanses overalt, som man kan velge å oppfatte og ta del i hvert sekund.

Sammen med Det første arbeidet (2005) og Ved elvens munning (2008) utgjør Det som lever en løst sammenføyd trilogi om det moderne Norges utvikling, der nasjonsbygging, frikapital og statsforvaltning blir gjenstand for gransking. Til sammen utgjør disse tre romanene en enestående analyse av makt og motmakt, av forholdet mellom maktens kjølige rasjonalitet på den ene siden – og livets ukrenkelighet på den andre, der ulike forståelser av virkeligheten gjerne står steilt mot hverandre.

Utgitt av Oktober 2009
Isbn 9788249506934
Innbundet, 131 sider

Kun 1 eks igjen til tilbudspris.
Har du spørsmål eller ønsker å se flere bilder av boka, send oss en melding via vår KONTAKTSIDE 

Varenr: WSHOP-4343
Tilgjengelighet: På lager