Ved: Damm

Østenstad, Inger og Hawdam Salih Jaf: Reiser i krigens skygge Et år i Irak

174.50 kr
( 174.50 kr )
349.00 kr
Du sparer: 174.50 kr

Dette er en bok om en norsk-kurdisk families opplevelser og reiser i et år i Irak.

Varenr: 1608091506
Tilgjengelighet: På lager

Inger Østenstad og Hawdam Salih Jaf
Reiser i krigens skygge
Et år i Irak

Dette er en bok om en norsk-kurdisk families opplevelser og reiser i et år i Irak.

Med utgangspunkt i Hawdams hjemby Slemani i Kurdistan, forteller de om sin hjemreise til et nytt land bak okkupasjonens frontlinjer - det egentlige Irak utenfor fjernsynskameraenes rekkevidde.

"Reiser i krigens skygge" er en historie om den voldelige fortiden og folkets lidelse, om et land preget av indre stridigheter og religiøse motsetninger, om kaos, framtidshåp og hvordan livet fortoner seg etter krigen.

Etter Saddams fall er Irak et land i støpeskjeen. Forfatterne forteller med stor nærhet og innlevelse om menneskene de møter. De legger ut på farefulle reiser og skildrer mange dramatiske enkeltskjebner. Gjennom disse møtene og konsise historiske tilbakeblikk, dannes et tidsaktuelt og sammensatt portrett av et krigsherjet land.
Sitater og anmeldelser

" (...) en viktig, velskrevet og innfløkt bok om et merkelig land.

Hvordan landet Irak ble til, og fortsatt blir til, er en altfor komplisert beretning til at jeg kan gjengi den her. Det jeg kan forsikre, er at «Reiser i krigens skygge. Et år i Irak» forteller historien langt klokere og mer nyansert enn noen annen bok jeg kjenner på norsk.

Det som er bokas svakhet er også en styrke. Forfatterne har en kjærlighet til detaljer, og en vilje til nøyaktighet, som er overveldende og imponerende. Ikke at jeg kan dobbeltsjekke alle kilder, muntlige og skriftlige, på mange forskjellige språk. Men boka virker etterrettelig og grundig.

Dessverre virker den også så sannferdig at jeg blir alvorlig i tvil om jeg skal tro de kildene som er optimistiske på vegne av demokratiet i Irak.

Tom Egil Hverven, Kulturnytt NRK P2

"Norske lesere får en sjelden innsideberetning fra krigens Irak der de med dristighet har reist på kryss og tvers i både kurdiske og arabiskbefolkede områder, på en måte som ikke har vært andre nordmenn forunt."

Ulf Andenæs, Aftenposten

Utgitt av Damm 2006
Isbn 8204093470
Innbundet
444 sider