Ved: Spartacus

Lovelock, James: Gaias hevn

114.00 kr
( 114.00 kr )
228.00 kr
Du sparer: 114.00 kr
"Gaias hevn er en av de intellektuelt sprekeste, politisk mest utfordrende bøkene om klodens miljøproblemer som har vært skrevet på lang tid." Thomas Hylland Eriksen, fra bokas forord
Varenr: 9788243003859x
Tilgjengelighet: På lager

 

James Lovelock :
Gaias hevn

Originaltittel: The Revenge of Gaia. Why the Earth is Fighting Back - and How We Can Still Save Humanity (2006)
Oversatt av Henrik Francke

"Gaias hevn er en av de intellektuelt sprekeste, politisk mest utfordrende bøkene om klodens miljøproblemer som har vært skrevet på lang tid."
Thomas Hylland Eriksen, fra bokas forord

I flere tusen år har menneskene utnyttet jordkloden uten å tenke på konsekvensene. Det har ført til klimaendringer. Jorden har i stor grad klart å regulere dette selv, for som en organisme søker den alltid etter likevekt. Dette er kjernen i den såkalte Gaia-teorien, som den britiske klimaforskeren James Lovelock introduserte på 1970-tallet.

I de senere årene har klimaet forandret seg drastisk. Det ser ut til at vi har presset grensene for langt. Gaia klarer ikke lenger å regulere endringene selv. Livet på jorden går mot sin undergang, men kanskje kan vi utsette den – dersom vi handler nå!

Troen på at bærekraftig utvikling alene kan redde oss er naiv, mener Lovelock. Til det har vi ødelagt altfor mye. I denne engasjerende og friske boken kommer Lovelock med noen oppsiktsvekkende konklusjoner, blant annet troen på atomkraft.

Forord av Thomas Hylland Eriksen.

"The most important book ever to be published on the environmental crisis."
John Gray i The Independent

Utgitt av Spartacus 2006
ISBN 8243003851
Innbundet
Antall sider: 255