Ved: Cappelens forlag

Ali, Tariq: FUNDAMENTALISTENES KAMP

95.00 kr
( 95.00 kr )
190.00 kr
Du sparer: 95.00 kr

- en kulturell reise i islams kultur, historie og politiske utvikling

Varenr: 1608101839
Tilgjengelighet: På lager

Tariq Ali
FUNDAMENTALISTENES KAMP
Korstog, hellig krig og det moderne

Etter terrorangrepene 11/9 festet bildet seg av en verden i religiøs og kulturell kamp. Det kunne synes som en kamp mellom sivilisasjoner--men som Tariq Ali understreker, dreier det seg i virkeligheten om en kamp mellom fundamentalismer. På den ene siden den islamske, religiøse fundamentalisme, på den annen side den amerikanske imperialistiske fundamentalisme.

Tariq Ali tar oss med på en kulturell reise i islams kultur, historie og politiske utvikling. Han viser oss hvordan fundamentalismen oppstod som kulturell kraft i islam, og hvordan denne i mange tilfeller er knyttet til den vestlige imperialismens historie. Tariq Ali ser begge fenomener i lys av hverandre, og forklarer dagens konflikter så vi forstår vår egen tids mest presserende politiske problem på en ny og utfordrende måte.

Tariq Ali (1943-) er forfatter og filmskaper. Han har skrevet over et titalls bøker om verdenshistorie og politikk, samt fem romaner og manus for både scene og lerret. Han er redaktør for New Left Review og bor i London. Med denne boken presenteres han for første gang i bokform for et norsk publikum.

Orig. tittel: The clash of fundamentalisms
Oversatt av: Poul Henrik Poulsson

Utgitt av Cappelen 2005
ISBN 8202241782
Bokmål
Innbundet, smussomslag
Brukt bok