Ved: Gyldendal

Weldon, Fay: Darcys utopi - brukt bok

42.50 kr
( 42.50 kr )
85.00 kr
Du sparer: 42.50 kr
´Litterær terrorisme,´ skrev en amerikansk anmelder om denne siste romanen fra Fay Weldons hånd. Temaene er de gamle og uslitelige: kjærlighet og utroskap, den problematiserte morsrollen og kvinners forhold til ekteskap og familie, den uforanderlige dårskap hvormed verden blir styrt.
Varenr: 302041453
Tilgjengelighet: På lager

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

Fay Weldon:
DARCYS UTOPI
roman

Originaltittel: Darcy´s Utopia (1990)
Oversatt av Inger Gjelsvik

Bokens baksidetekst:
´Litterær terrorisme,´ skrev en amerikansk anmelder om denne siste romanen fra Fay Weldons hånd.
Temaene er de gamle og uslitelige: kjærlighet og utroskap, den problematiserte morsrollen og kvinners forhold til ekteskap og familie, den uforanderlige dårskap hvormed verden blir styrt. Velkjent er også persongalleriet: De weldon´ske furiene og de egosentriske, veke-men-akk-så-sosialt-potente mennene, - her er de alle sammen.

Utgangspunktet er et stormende kjærlighetsforhold mellom to middelaldrende journalister, Valerie og Hugo, begge gift på hver sin kant.

De tar inn på Holiday Inn og blir der mens de skriver om Eleanor Darcy, gift med en tidligere respektert universitetsrektor, som nå er i fengsel for sine vanvittige økonomiske disposisjoner i egenskap av regjeringsrådgiver. Hugo, velrenomert økonomisk journalist i Independent, skriver om Darcian Monetarism (den kompromitterte universitetsrektors ideologi som skal redde det tilsjaskede Thatcher-England fra inflasjone) slik Eleanor fremstiller ektemannens tanker Valerie skriver historien om Eleanors liv for kvinnemagasinet Aura.

Såvel Hugos som Valeries bidrag bygger på intervjuer med Eleanor, og disse er gjengitt i romanen. Det ville imidlertid være en feilslutning om leseren trodde at skrivearbeidet og beslektede intellektuelle sysler opptok samtlige timer i journalistparets døgn. Tveritimot.

Hugos og Valeries forrykende samliv på hotellet - et eventyr som naturlig nok, før eller senere, må bringes tilbake til det hverdagslige plan - utgjør kanskje den viktigste, i alle fall den mest underholdende del av beretningen.

Utgitt av Gyldendal 1991, norsk 1. utgave
Isbn 8205202729
Innbundet, pent eksemplar, smussomslag med forlagsstempel
253 sider, 8vo
Brukt bok