Traven, B.: Skatten i Sierra Madre - brukt bok

42.50 kr
( 42.50 kr )
85.00 kr
Du sparer: 42.50 kr

I fokus står tre menn. Sammen graver de etter gull, og mens skatten vokser, forandrer de karakter. Gullfeberen er en last - en farlig sjelesott som dreper kameratskaps-følelsen og lett gjør relativt skikkelige folk til forbrytere. Den dramatiske og handlingsmettede utvikling skildres med ubønnhørlig logikk og med charmerende humor. Utgitt av Den Norske Bokklubben 1973

Varenr: 9808202053x
Tilgjengelighet: På lager

B. Traven 
Skatten i Sierra Madre

Originaltittel: Treasure of the Sierra Madre (1927)
Oversatt av Helge Krog
Boken ble første gang utgitt på norsk under tittelen Gull av Tiden Norsk Forlag AS i 1936.

Forlaget skriver:
Skatten i Sierra Madre ble i 1936 lansert under tittelen Gull. Senere omarbeidet forfatteren boka, og den nåværende tittel oppsto.

Vi følger hvite, indianere og halvblods på den fortvilte jakten etter arbeid, først på oljefeltene og siden i gulldistriktene. Scenen for det dramaet vi opplever er Mexico, og forfatteren avslører med all tydelighet at han kjenner miljøet. I dette solsvidde og bergfulle landet finnes det to store rikdomskilder - gull og olje.

Nord-Amerikas pengebaroner har oppdaget oljen, og utvinner den sammen med landets overklasse som sitter med all makt og eiendosmsrett. Indianerne, de fattige mexicanerne og store mengder øst-europeiske innvandrere utgjør en lutfattig arbeiderklasse som presses til å godta lange arbeidsdager og lave lønner.

I fokus står tre menn. Sammen graver de etter gull, og mens skatten vokser, forandrer de karakter. Gullfeberen er en last - en farlig sjelesott som dreper kameratskaps-følelsen og lett gjør relativt skikkelige folk til forbrytere. Den dramatiske og handlingsmettede utvikling skildres med ubønnhørlig logikk og med charmerende humor.

Utgitt av Den Norske Bokklubben 1973
Innbundet, pent eksemplar
Brukt bok