Ved: Pax forlag

Smith, Charlie: Chimney Rock - brukt bok

20.00 kr
( 20.00 kr )
80.00 kr
Du sparer: 60.00 kr
I Chimney Rock tar Charlie Smith oss med til blendverket og galskapen i Amerikas drømmefabrikk. Hovedpersonen og fortellerstemmen i romanen er Will Blake, filmstjerne på høyden av sin Hollywood-karriere.
Varenr: 104301131
Tilgjengelighet: På lager

Ask Antikvariat tilbyr bruk utgave av:

Charlie Smith :
Chimney Rock
roman

Originaltittel: Chimney Rock (1993)
Oversatt av Knut Ofstad

Bokens baksidetekst:

Å lese Charlie Smith er å la seg suge inn i en sanselig, besettende, intens språklig verden.

I Chimney Rock tar han oss med til blendverket og galskapen i Amerikas drømmefabrikk. Hovedpersonen og fortellerstemmen i romanen er Will Blake, filmstjerne på høyden av sin Hollywood-karriere. Faren, Clement Blake, er filmbyens hardeste og mest hensynsløse producer. Wills mor er Jennie White, en fordums filmdronning som Clement har sugd glans og livskraft ut av. Wills kone er Kate, alias superstjernen Webra Dunn, som både far og sønn elsker.

Romanens filmfamilie spiller ut et drama som i en gresk tragedie. Charlie Smiths Los Angeles er der Amerika slutter, stedet der Vestens pionerer blir impresarier som utvinner mytestoff når gullminene er tomme. I denne kulturen er skillet mellom virkelighet og fantasi så utvisket at galskapen truer. Følelser lånes fra de mest dramatiske roller, og rolleutformingen henter kraft fra et følelsesliv der demonene herjer.

Charlie Smith er en av de mest spennende nye amerikanske forfatterne, med bakgrunn i Sørstatenes fortellertradisjon. Hans lyriske, rytmiske prosa tegner Hollywoods indre landskap slik det aldri har vært gjort før.

Utgitt av Pax/ Bokklubben Nye Bøker 1994
Innbundet, pent eksemplar, smussomslag, 8vo
400 sider
Isbn 82-574-1050-0
Brukt bok