Rifbjerg, Klaus: Operaelskeren - brukt bok

45.00 kr
( 45.00 kr )
90.00 kr
Du sparer: 45.00 kr

Foruten at boken viser oss nåtidsmenneskets vanskelige situasjon i en komplisert verden, gir beretningen plass for en stor posisjon sunn ironi og mange muntre innfall. Ellers hadde den ikke vært rifbjerg´sk. Utgittt av Den Norske Bokklubben 1971

Varenr: 2001141631
Tilgjengelighet: På lager

Klaus Rifbjerg  
Operaelskeren
roman

Oversatt av Nils Lie

Forlagets omtale:
Klaus Rifbjerg er i dag (1971) en av Danmarks mest omtalte forfattere. Han har gjort seg bemerket på nær sagt alle litterære områder og bidratt så vel til lyrikk, prosa, dramatikk og film som til kritikk og journalistikk. Både kvaliteten og kvantitenten i hans produksjon har medført at mange har stiftet bekjentskap med Klaus Rifbjerg.

Forfatterens fantasifullhet, hans evne til stadig å se tingene fra nye vinkler, hans rike idéoppkomme og hans freidige og intelligente oppgjør med konvensjonene er med på å gjøre ham til et herlig forfriskende innsalg i dansk åndsliv.

Det er mange som holder Operaelskeren for å være det mest vellykte verk fra Klaus Rifbjergs overflødighetshorn. Romanen befestet hans posisjon som en av Nordens ledende forfattere og var med på å bane veien for tildelingen av Nordisk Råds litteraturpris, en æresbevisning som Klaus Rifbjerg mottok i 1970.

Operaelskeren, som handler om en dansk matematikkprofessors kjærlighetsforhold til en norsk operasangerinne, er en skarpskåren studie i egoisme og manglende evne til å elske. Helst vil professoren både elske sangerinnen og beholde den trygge hverdagen med sin danske kone, og noe valg ønsker han slett ikke å foreta.

Foruten at boken viser oss nåtidsmenneskets vanskelige situasjon i en komplisert verden, gir beretningen plass for en stor posisjon sunn ironi og mange muntre innfall. Ellers hadde den ikke vært rifbjerg´sk.

Utgittt av Den Norske Bokklubben 1971
isbn 82-525-0137-0
Innbundet, 249 sider, smussomslag 
Brukt bok