Ved: Bokklubben Nye Bøker

Enquist, Per Olov: MUSIKANTENES UTTOG - brukt bok

45.00 kr
( 45.00 kr )
90.00 kr
Du sparer: 45.00 kr

MUSIKANTENES UTTOG er en dokumentarroman om et sosialt opprør. Handlingens rom er arbeider- og husmannsmiljø i Västerbotten i årene 1903-1910.

Varenr: 401191521
Tilgjengelighet: På lager

Per Olov Enquist
MUSIKANTENES UTTOG

Dokumentarroman

Originaltittel: Musikanternas uttåg (1978)
Oversatt av Kjell Risvik

Forlagets omtale:
MUSIKANTENES UTTOG er en dokumentarroman om et sosialt opprør. Handlingens rom er arbeider- og husmannsmiljø i Västerbotten i årene 1903-1910.

Til denne gudfryktige utkant av Sverige kommer den sosialdemokratiske agitatoren Elmblad. Arbeiderne er fiendtlig innstilt og lynsjer agitatoren. En av tilskuerne er Nicanor - en guttunge hvis familie er romanens sentrale skikkelse. Omkring denne grupperer seg et antall forsagte eksistenser som, i sin kummerlige flid, blir offer for omgivelsenes ideologi. Det er denne menneskehær Enquist lytter seg inn i rekkene av, DERES situasjon er det han vil forstå.

MUSIKANTENES UTTOG er en grusom, men også en poetisk bok. Protokoller og beretninger inngår i det dokumentariske grunnlaget, men med sitt frie forhold til ''klokketid'' og konvensjonell logikk representerer den en videreutvikling av genren. Tittelen er tatt fra et gammelt eventyr om en flokk avfeldig slaktekveg - ''Bymusikantene i Bremen''. Da det gikk på livet løs, slo de seg sammen og handlet, for ''der finnes alltid noe som er bedre enn døden''.

Utgitt av Nye Bøker / Gyldendal 1978
Innbundet, smussomslag
290 sider, 8vo
Brukt bok