Narayan, R. K.: Skiltmaleren - brukt bok

30.00 kr
( 30.00 kr )
60.00 kr
Du sparer: 30.00 kr

I denne bittersøte kjærlighetshistorien fra dagens India gir forfatteren oss et besnærende innblikk i indisk levevis, skikker og mentalitet - alt krydret med ironi og frisk humor. Utgitt av Aschehoug 1978

Varenr: 301211522
Tilgjengelighet: På lager

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

R.K. Narayan:
SKILTMALEREN

Originaltittel: The Painter of Signs (1976)
Oversatt av Kari Kémeny

En Fontene Nova bok

Forlaget skriver:
R.K. Narayan er en av Indias mest anerkjente forfattere. Han debuterte i 1935 og har etter hvert mottatt flere større priser for sitt forfatterskap.

SKILTMALEREN er Narayans 20. bok, og i denne, som i flere andre av hans romaner, er Malgudi - en oppdiktet by i Sør-India - åstedet for handlingen.

SKILTMALEREN er historien om Raman, en ung mann som tjener til livets opphold ved å male skilt. Raman er meget stolt av sitt yrke, og han utbrer seg villig om skiltmalingens finesser. Raman regner seg selv som innbitt ungkar - inntil han en dag møter Daisy.

Daisy er sosialarbeider ved Familieplanleggingskontoret og er fast bestemt på å gjøre sitt ytterste for å stanse befolkningseksplosjonen i landet. Hun reiser rundt i nabolandsbyene og driver propaganda for prevensjon, og Raman blir med som skiltmaler.

Forholdet som utvikler seg mellom dem, blir som en kollisjon mellom bevisste holdninger og naturlig tiltrekning, mellom moderne rasjonalistiske idéer og tradisjonell tro og kultur.

I denne bittersøte kjærlighetshistorien fra dagens India gir forfatteren oss et besnærende innblikk i indisk levevis, skikker og mentalitet - alt krydret med ironi og frisk humor.

Utgitt av Aschehoug 1978, 1. norske utgave
Serie: Fontene Nova (førstegangsutgivelser)
Isbn 82-03-09654-9
Heftet, pent eksemplar
156 sider, 8vo
Brukt bok