Ved: Pax forlag

Kertész, Imre: Fiasko

49.00 kr
( 49.00 kr )
98.00 kr
Du sparer: 49.00 kr
Sammen med "Uten skjebne", "Kaddisj for et ikke født barn" og "Likvidasjon" er "Fiasko" en del av en romansyklus basert på Kertész’ egne erfaringer fra Holocaust.
Varenr: 1210251339
Tilgjengelighet: På lager


Imre Kertész:
Fiasko

I denne romanen møter vi en ungarsk forfatter som har skrevet en roman om sine egne erfaringer fra nazistenes konsentrasjonsleirer, men som er blitt refusert av forlaget.

Han kjenner seg som en fange i sin egen leilighet, der han sitter med en stor bunke papirer som ingen vil ha. Til slutt finner han en utvei. Han skaper en annen roman med en annen helt.

Denne romanen i romanen er en kafkalignende historie om en mann som lever i et totalitært samfunn, preget av en katastrofal fortid. Når mannen får en mulighet til å flykte, avstår han. Han kan ikke skrive det han må skrive om han forlater sitt språk og sin historie. Det er det eneste stedet han kan leve.

IMRE KERTÉSZ er født i Budapest, og ble som 15-åring deportert til Auschwitz og videre til Buchenwald/Zeitz. Sammen med "Uten skjebne", "Kaddisj for et ikke født barn" og "Likvidasjon" er "Fiasko" en del av en romansyklus basert på Kertész’ egne erfaringer fra Holocaust.

Presse

”Et storverk i europeisk etterkrigslitteratur.”
Tom Egil Hverven, NRK P2

”Fiasko er ein strålande roman… Les Imre Kertész, for all del!”
Oddmund Hagen, Dag og Tid

Utgitt av Pax forlag 2006
ISBN 8253029527
Heftet
Antall sider: 297