Ved: Aschehoug

Svendsen, Hanne Marie: Under solen - brukt bok

45.00 kr
( 45.00 kr )
90.00 kr
Du sparer: 45.00 kr

Forfatterens skildring av Margrethes liv har et tidløst aspekt menneskets strev lengsel og higen nå som før i deres jordeliv "under solen".

Varenr: 7081052
Tilgjengelighet: På lagerHanne Marie Svendsen
Under solen
roman

Bokens baksidetekst:

Den gamle Margrethe Thiede Holm ser seg tilbake på sitt liv og menneskene som har preget det. Oppveksten i fyrvokterboligen, studieårene i den store glitrende byen, dagligliv og virke som lærer i hjembyen. Det barnløse ekteskapet med barndomsvennen, skipsingeniøren Carl, som må innlegges på institusjon etter at han utviklet paranoia etter et skipsforlis. Den heftige forelskelsen i en gift mann, resignasjon, aldringsprosess. Et høyst udramatisk livsløp.

Men Hanne Marie Svendsen lar Margrethes historie reflektere byens og hele fiskersamfunnets utvikling, og hun trekker også linjene til fremtiden.

Viktig er stedets store miljøproblemer, og Margrethes aktive kamp mot rasering og ødeleggelse. Et vesentlig element er menneskers fortolkning av virkeligheten via språket. Margrethe er sterkt opptatt av språk, spesielt det merkelige språket til tre gamle, rare menn hun kjente da hun var liten. Disse tre gir et eventyrpreg til romanen deres liv og språk er på siden av den håndgripelige virkelighet.

Forfatterens skildring av Margrethes liv har et tidløst aspekt menneskets strev lengsel og higen nå som før i deres jordeliv "under solen".

Utgitt av H. Aschehoug & Co. 1992
Oversatt av Annie Riis
Originalens tittel: Under solen
ISBN 82-03-16807-8
Innbundet, pent eksemplar med noe slitt smussomslag
Brukt bok