DBC Pierre : Vernon God Little En komedie i dødens nærvær fra det 21. århundre

20.00 kr
( 20.00 kr )
339.00 kr
Du sparer: 319.00 kr

"Vernon God Little" er høyst sannsynlig den første romanen fra Amerikas grillsaushovedstad i hjertet av Texas. Vernon Gregory Little er femten år, og han er i trøbbel. Eller i problemalderen, som førstebetjenten som forhører ham om massakren på skolen hans, kaller det. 16 av Vernons klassekamerater er døde

Varenr: 8202234972x
Tilgjengelighet: På lager

DBC Pierre
Vernon God Little

En komedie i dødens nærvær fra det 21. århundre

"Vernon God Little" er høyst sannsynlig den første romanen fra Amerikas grillsaushovedstad i hjertet av Texas. 

Vernon Gregory Little er femten år, og han er i trøbbel. Eller i problemalderen, som førstebetjenten som forhører ham om massakren på skolen hans, kaller det. 16 av Vernons klassekamerater er døde.

Saken lokker media som fluer til fersk kumøkk, og småbyen Martirio i Texas oversvømmes av mer eller mindre uetterettelige pressfolk. Alle er ute etter sine fem minutter i rampelyset.

Vernon har sine grunner til ikke å fortelle absolutt alt som skjedde den fatale dagen, og det skal han komme til å betale en høy pris for. Det byen -- og media -- trenger nå, er en syndebukk. Eulalio Ledesma er en av dem som profitterer stort på Vernons ulykke, og skal bli den som sørger for å dra gutten inn i en labyrint av stadig mer bisarre omstendigheter.

I et nyskapende og nesten dysfunksjonelt språk har DBC Pierre skrevet en historie om uskyld i en ond verden. Han serverer oss et sårt og hylende morsomt eventyr som gir vår samtid et satirisk nådestøt midt i hjertet.

"Vernon God Little" er DBC Pierres første roman. Han mottok den prestisjetunge Booker-prisen for romanen i 2003, etter å ha stått frem i britisk presse som svindler og misbruker.

Oversetter: Silje Beite Løken

Originaltittel: Vernon God Little - A 21st Century Comedy in the Presence of Death (2003)

Utgitt av Cappelen 2004
ISBN 8202234972
Innbundet

Antall sider: 321