Daneshvar, Simin: EN FAMILIE FRA SHIRAZ Persisk klassisk roman fra 2. verdenskrig sett fra en kvinnes synsvinkel (h8)

189.50 kr
( 189.50 kr )
379.00 kr
Du sparer: 189.50 kr

Simin Daneshvar
EN FAMILIE FRA SHIRAZ

Persisk klassisk roman fra andre verdenskrig sett fra en kvinnes synsvinkel. 

Oversatt fra persisk av Nina Zandjani

En familie fra Shiraz forteller historien til en persisk familie som lever i det okkuperte Persia under andre verdenskrig. Alt foregår i Shiraz, den vakre og fra gammelt av rikt utrustede byen like ved den antikke hovedstaden Persepolis.

Hovedpersonen i romanen er Zari, en ung mor, som har en svært aktiv og idealistisk mann. Selv er hun først mest opptatt av at andre skal ha det bra, og av grønnsakhagen sin. Romanen er fylt av lukt, smak, urter, blomster nøtter, kjærtegn og kjærlige konversasjoner.

Men krigen kommer også til Shiraz da britene og russerne besetter deler av landet for å holde shahen i sjakk. Det blir mangel på mat, tyfusen brer seg og ulovligheter blir mer og mer vanlig. Også Zaris hverdag endrer seg.

Dette er den første romanen skrevet av en kvinne i Iran, en klassiker og bestselger som i senere år er blitt oversatt til en rekke nye språk. 

Simin Daneshvar (1921- 2012, født i Shiraz) debuterte i 1948 og har skrevet en rekke noveller. En familie fra Shirazfra 1969 er hovedverket hennes, trykket i 16 opplag, og en av de mest leste persiske romaner noensinne.

Utgitt av Gyldendal 2007
Isbn 978-82-05-35539-2
Innbundet, 287 sider
Har du spørsmål eller ønsker å se flere bilder av boka, send oss en melding via vår KONTAKTSIDE 

Varenr: Askbok.no -5421
Tilgjengelighet: På lager