Ved: Bokklubben Nye Bøker

Brown, Rosellen: Før og etter - brukt bok

20.00 kr
( 20.00 kr )
60.00 kr
Du sparer: 40.00 kr

beretningen om det øyeblikk som dramatisk og én gang for alle definerer Reiser-familiens liv.

Varenr: 505181517
Tilgjengelighet: På lager


Rosellen Brown  
Før og etter

Originaltittel: Before and After (1992)
Oversatt av Beate McQuillan

Bokens baksidetekst:
Før og etter er beretningen om det øyeblikk som dramatisk og én gang for alle definerer Reiser-familiens liv. Begrepet 'nåtid' skal forbli meningsløst for Ben og Carolyn og deres to barn, syttenåringen Jacob og tolvåringen Judith.

Fra den dag Jacob arresteres for å ha tatt livet av venninnen Martha Taverner - en pike selv de fordomsfrie Reiser'ne knapt kunne ønske seg som svigerdatter-emne - er deres tilværelse kløvet i et 'før og et 'etter'.

Forholdene er gjennomsiktige i New England-småbyen Hyland hvor Reiser'ne (han skulptør, hun barnelege) har slått seg ned, og før det skjedde, var vel dette den eneste innvending man kunne rette mot familien: nesten for perfekt, nesten for vellykket.

Hva skjer så i nærmiljøet når katastrofen inntrer? Hvorledes reagerer venner, - og hvem er venner når det kommer til stykket? Hvorledes velger småbyen å stigmatisere gjerningsmannens nærmeststående? Gis det overhodet noen 'slutt' på en slik historie?

Før og etter - som filmes med Meryl Streep i hovedrollen som Carolyn - har ett hovedanliggende: å skildre en tragedies virkning på de pårørende, beskrive og forklare en håndfull enkeltmenneskers og et småbysamfunns reaksjonsmønstre, synliggjøre en tett sammensveiset families indre samspill og kjærlighet. Vi vet at det som skjedde i Hyland kan skje, og skjer, overalt. Her får vi historien bak TV-skjermer og avisoverskrifter.

Utgitt av Bokklubben Nye Bøker 1993
Innbundet, smussomslag
Isbn 82-574-0985-5
353 sider, 8vo
Brukt bok