Ved: Den norske Bokklubben

Baldwin, James: Rop det fra berget - brukt bok

35.00 kr
( 35.00 kr )
70.00 kr
Du sparer: 35.00 kr

Utgitt av Den norske Bokklubben 1968. Baldwin er vokst opp i Harlem, New Yorks veldige negerslum, som aldri har opphørt å fascinere ham til tross for lange utenlandsopphold. 

Varenr: 102031248
Tilgjengelighet: På lager


James Baldwin  
Rop det fra berget

Originaltittel: Go Tell It On The Mountain (1953)
Oversatt av Magli Elster

Forlaget skriver:
James Baldwin representerer en ny tendens i amerikansk negerlitteratur. Han interesserer seg først og fremst for den amerikanske negers muligheter til å bli innlemmet i det samfunn han nå engang tilhører. Baldwin er vokst opp i Harlem, New Yorks veldige negerslum, som aldri har opphørt å fascinere ham til tross for lange utenlandsopphold.


Hans debutroman, 'Rop det fra berget' som kom i 1954, er stort sett beretningen om hans egen skjebne i denne slummen.

Vi møter faren, rå og brutal, som søker skjul fra alle verdens vanskeligheter under et dekke av skinnhellighet. Moren, som betaler i nedverdigelse og sorg for at hun en gang har elsket en mann mer enn Gud. Sønnen - Baldwin selv - som gjør opprør mot sin far etter hvert som han forsøker å oppfylle de nye krav fra en ung hjerne og kropp i utvikling. Det er en mektig roman, og det er ikke uten grunn at Baldwin regnes som en av USA's fremste kandidater til Nobelprisen i litteratur. 'Rop det fra berget' blir utgitt for første gang på norsk av Bokklubben.

Utgitt av Den norske Bokklubben 1968
Innbundet
Brukt bok