Ved: Den norske Bokklubben

Holt, Kåre: KONGEN Mannen fra utskjæret - brukt bok

30.00 kr
( 30.00 kr )
60.00 kr
Du sparer: 30.00 kr

Romanen, som plasserer Kåre Holt i første rekke blant våre historieskildrere, er beretningen om Sverres barndom på Færøyene og hans første år i Norge. Herfra hører vi om at han blir fører for birkebeinerne og at han tar kongsnavn etter slaget på Re. Utgitt av Den Norske Bokklubben 1970

Varenr: 406031333
Tilgjengelighet: På lager


Kåre Holt 
KONGEN - MANNEN FRA UTSKJÆRET

Forlagets omtale:
Kåre Holt har en omfattende produksjon bak seg. På mange måter betegner likevel KONGEN - MANNEN FRA UTSKJÆRET et nytt gjennombrudd for en betydelig forfatter. Mange har forsøkt å 'forklare' kong Sverre, men ingen har vel gjort det mer overbevisende enn Kåre Holt.

Beretningen er langt i munnen på Audun. Han er Sverres forsterbror fra barndommen, hans våpenfelle og den som kongen ærer og tynger med sin fortrolighet. Audun er også forfatterens felle. Den klarsynte kongsmannen er uredd nok til å gi oss sannheten om sin konge - på godt og vondt.

Romanen, som plasserer Kåre Holt i første rekke blant våre historieskildrere, er beretningen om Sverres barndom på Færøyene og hans første år i Norge. Herfra hører vi om at han blir fører for birkebeinerne og at han tar kongsnavn etter slaget på Re.

Utgitt av Den Norske Bokklubben 1970
Innbundet
253 sider, 8vo
brukt bok