Nilsson, Mats-Eric: DEN HEMMELIGE KOKKEN - brukt bok

20.00 kr
( 20.00 kr )
90.00 kr
Du sparer: 70.00 kr

Mats-Eric Nilsson
DEN HEMMELIGE KOKKEN 

Noen har jukset med maten din 

Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han redd. Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å skrive om det egentlige innholdet i maten vi spiser, og hva som skjer før maten kommer til vårt kjøkken..

Varenr: 1709101546
Tilgjengelighet: På lager

Mats-Eric Nilsson
DEN HEMMELIGE KOKKEN 

Noen har jukset med maten din 

Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han redd. Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å skrive om det egentlige innholdet i maten vi spiser, og hva som skjer før maten kommer til vårt kjøkken.

«Et enestående detektiv-, historiker- og formidlingsarbeid.»
Torgrim Eggen, Klassekampen

Den hemmelige kokken kan du lese om hvordan vaniljesmak lages av råttent tømmer, at ferskpresset appelsinjuice i virkeligheten er lagret i opptil ett år, og at grønnfargen i pistasjisen lages av spinat.

Det er ikke lett å finne mat som det ikke er jukset med, men Den hemmelige kokken inneholder også en innkjøpsguide, en sesongguide, en oversikt over E-nummere og en oversikt over hvor i Norge du kan kjøpe rene matvarer.

Den hemmelige kokken har skapt en liten matrevolusjon i Sverige. Et år etter at boken kom ut, pågår det fortsatt diskusjoner i media og forfatteren holder foredrag om temaet i hele landet. De omtalte produsentene i boken har endret sine produksjonsrutiner og flere hoteller og serveringssteder har byttet ut sine råvarer.

Den norske utgaven er oversatt og bearbeidet av Jan-Tore Egge, leder for Slow Food-bevegelsens Oslo-avdeling.

Utgitt av Spartacus 2008
ISBN 9788243004535
Innbundet
Antall sider: 258
Brukt bok