Østvedt, Einar: MED HENRIK IBSEN I FJELLHEIMEN - brukt bok (p3)

125.00 kr
( 125.00 kr )
250.00 kr
Du sparer: 125.00 kr

Hvem skulle trodd at Henrik Ibsen i sine yngre dager var en lidenskapelig fotturist? Likevel var han det. Da han i 1864 - 36 år gammel - gikk i frivillig eksil til Italia, hadde han streifet adskillig om i Telemark, gjort den lange ferden fra Kristiania til Bergen over Valdres og Filefjell og vært på flere fotturer til Hardangers fjorder og fjell. Utgitt av Oluf Rasmussens forlag 1967

Varenr: 405281156
Tilgjengelighet: På lager

Einar Østvedt 
MED HENRIK IBSEN I FJELLHEIMEN

Illustrert med Henrik Ibsens egne tegninger og malerier
Tegninger av Tore Bernitz Pedersen

Fra forfatterens forord:
Hvem skulle trodd at Henrik Ibsen i sine yngre dager var en lidenskapelig fotturist? Likevel var han det. Da han i 1864 - 36 år gammel - gikk i frivillig eksil til Italia, hadde han streifet adskillig om i Telemark, gjort den lange ferden fra Kristiania til Bergen over Valdres og Filefjell og vært på flere fotturer til Hardangers fjorder og fjell. Og likefrem imponerende er den lange ekspedisjonen han foretok i 1862, da han med offentlig stipendium for å samle sagn og folkeviser gjennomkrysset storparten av Sør-Norge: gjennom Gudbrandsdalen til Vågå og Lom, over Sognefjell til Sognefjorden, videre gjennom Sunnmøre til Romsdalsfjorden, og derfra tilbake til hovedstaden. Det var en distanse på omkring 70 mil, som han tilbakela i løpet av seks uker. (...)


På grunnlag av det spredte kildestoff som foreligger - Ibsens egen, men i høy grad kortfattede dagbok fra ferden i 1862, hans artikler i 'Illustreret Nyhedsblad' ledsaget av hans egne tegninger, og dertil andres avisartikler og publikasjoner - har jeg prøvd å gi et samlet bilde av Ibsens vandreliv. Det var sine egne opplevelser og erfaringer han kunne bygge på når det rundt om i hans verker finnes naturbilder som hører til de mest uforglemmelige i norsk litteratur.
(...)

Utgitt av Oluf Rasmussens forlag 1967
Heftet, pent eksemplar
73 sider, 8vo
brukt bok
Har du spørsmål eller ønsker å se flere bilder av boka, send oss en melding via vår KONTAKTSIDE