Christie, Agatha: Og dermed var det ingen, Mord på Orientekspressen, 4.50 fra Paddington

149.00 kr
( 149.00 kr )
298.00 kr
Du sparer: 149.00 kr

Agatha Christie
OG DERMED VAR DET INGEN
MORD PÅ ORIENTEKSPRESSEN
4.50 FRA PADDINGTON

Få tre av verdenshistoriens beste kriminalhistorier i en bok: Ti små negerbarn, Mord på Orientekspressen og 4.50 fra Paddington.

Og dermed var det ingen
Ti små negerbarn
 er tittelen på et barnerim som forteller om hvordan ti barn blir tatt av dage. Nøyaktig etter samme oppskrift mister hovedpersonene i denne boken livet. Ti mennesker - samlet på en øde øy - blir myrdet en etter en. Ingen vet hvem som er morderen eller hvor han skjuler seg.

Mord på Orientekspressen
Orientekspressen kommer ikke lenger, linjen er blokkert av snøskred. Passasjerene har ikke annet å gjøre enn å gå til ro for natten, omgitt av stille snedekte Balkan-åser. Men Hercule Poirot sover urolig. Lydene på toget virker uvanlig høye. Han er i ferd med å døse av da noe tungt faller mot døra med et brak. Om morgenen viser det seg at mannen i nabokupeen er død, ille tilredt av en mengde knivstikk. Og morderen er fremdeles på toget.

4.50 fra Paddington
Fru McGillicuddy sitter på toget på vei til sin gamle venninne Miss Marple da et annet tog kjører forbi. Plutselig farer en rullegardin i det andre toget opp, og hun får se ryggen av en mann som tar kvelertak på en kvinne. Rystet av sjokket forteller hun Miss Marple hva hun har sett. Men hvem var kvinnen? Hvem var morderen? Og hvor har det blitt av liket?

Hercule Poirot
Agatha Christie sa selv at hun ikke skjønte hvorfor alle liker Hercule Poirot så godt, så uutholdelig arrogant og selvgod som han kan være. Poirot er, i tillegg til å være en utmerket psykolog og menneskekjenner, en giftekspert. I ikke mindre enn 40 av mordene han har løst, ble gift brukt som mordvåpen.

Poirots måte å løse saker på er å få alle de mistenkte til å snakke mye. Han mener at en morder alltid er forfengelig, og ganske stolt over å ha klart å myrde uten at noen skjønner at han gjort det. Dette verker de underbevisst etter å fortelle til noen, og få anerkjennelse for å ha vært så smart.

Miss Marple
Jane Marple er en bestemortype, strikkende og skravlende, men med en lynende intelligens og skarp psykologisk innsikt. "Gammel dame"-typen hun kan virke som, gjør at hun får innpass til det meste, og ofte blir undervurdert. Men selv undervurderer hun aldri noen med hensyn til om de kan være mordere eller bedragere. Hun tror alltid det verste om alt og alle, og skremmende ofte har hun rett. Hun hevder at "den menneskelige natur er den samme overalt", og trekker paralleller til den lille landsbyen hun bor i. St. Mary Mead, der mord forekommer både titt og ofte.

Utgitt av Bokklubben 2006
Isbn 978-82-525-6258-3
Innbundet, 564 sider
Kun 1 eks igjen til tilbudspris, boken er utsolgt fra forlaget. 
Har du spørsmål eller ønsker å se flere bilder av boka, send oss en melding via vår KONTAKTSIDE 

Varenr: WSHOP-4657
Tilgjengelighet: På lager