Whitson, Craig: FAR LUKTER SVIDD En bok om grilling - brukt bok (h4)

50.00 kr
( 50.00 kr )
100.00 kr
Du sparer: 50.00 kr

Craig Whitson
FAR LUKTER SVIDD
En bok om grilling

Presentert av Ola Hesstvedt

Du tror kanskje at du er god nok. Du får ros uten å ha full kontroll. Du tenker ikke på at grillen er et instrument som kan trylle fram de lekreste overraskelser. Det kan du gjøre noe med! 
Amerikaneren Craig Whitson har laget en ujålete bok for fedre som vil grille til gull.
Innblanding fra en som ikke forstår grilling på norsk? Altså grilling av pølser, koteletter og lakseskiver med varierende resultat. Whitson er utlending. Han er fra Oklahoma, men har slått seg til i Stavanger og skrevet bok på norsk for nordmenn. Følg hans 15 bud!

 

Suksess hver gang
Whitson er kokk og baker sine grillkunnskaper inn i sine lett forståelige oppskrifter. En annerledes grillbok. En bok uten snev av matjåleri og med omtanke for far som lukter svidd.
Whitson elsker å grille på terrassen, i hagen og på stranden. Det skal bli suksess hver gang det tennes opp. Boka bør gis til far, eller kanskje til mor, uten syrlige kommentarer. Den er laget for sommerkokken, ikke minst i familier som kan ha problemer med å svelge resultatet.

Pensle til slutt
Det kan godt lukte svidd av far. Men svidd mat smaker ikke godt. Hvis han venter med å pensle på saus eller olje til stekingens sluttfase, unngår han flammer og vanskelige redningsaksjoner. Dette grillrådet alene kan forhindre mange litt mislykkede måltider. 
Mange gode råd forhindrer sjanseseilaser. Temperaturen ute er for eksempel viktig, og den varierer jo betydelig. Hvordan beregner far grillvarmen?

Pizza på grillen!
Alle som vil og som tar seg tid til å gjøre det riktig kan mestre grillingens kunst, påstår forfatteren. Far lukter svidd har en mengde spennende retter: Det grilles kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker og frukt. Ja, pizza også! Whitson lager sauser, marinader og krydderblandinger. Han kaller alle oppskriftene for bombesikre. De skal følges punkt for punkt. Da går det bra. Gode råd og talende bilder fra norsk grillsommer for alle som vil utvide sitt grillrepertoar.

Ingen tryllekunst
Det er to former for grilling: Direkte og indirekte. Indirekte grilling for større kjøttstykkerog stor fisk krever grill med lokk og mer tid. Det er ingen tryllekunst å få det til, selv om det er snakk om et digert oksebryst. 
Det er bare å følge oppskriftene: Urtesmørburger. Biff Italia. Laks med skinn. Varme vinger. Blåskjell med voodoosmør. Cajun scampi. En SÅ stor fisk. Kamskjell og spekeskinke. Grillet klippfisk. Den som våger kan få mye ros i sommer.

 


Far lukter svidd
Craig Whitson
Gyldendal Norsk Forlag AS
Format: 20,5 x 22,6 cm
Sider: 192
Mai 2003
Brukt bok

Varenr: Askbok.no -5145
Tilgjengelighet: På lager