Hessen, Dag O. : Gener, Gud og Gaia - brukt bok

87.50 kr
( 87.50 kr )
175.00 kr
Du sparer: 87.50 kr

Om tilfeldighet og skjebne

Varenr: 1608071954
Tilgjengelighet: På lager

Dag O. Hessen
Gener, Gud og Gaia

Om tilfeldighet og skjebne

På spennende vis inkluderer Dag O. Hessen sin kunnskap om genteori, biologi og evolusjonslære i en personlig og fabulerende bok om livet på jorden - om vårt forhold til det metafysiske – og om de utrolige tilfeldighetene som preger tilværelsen

“En gang trodde vi at vår skjebne lå i stjernene. Nå vet vi, i store trekk, at vår skjebne ligger i genene.” Sitatet er hentet fra biologen James D. Watson, som fant strukturen på DNA-molekylet for 50 år siden. Men hva innebærer egentlig dette? At kroppen bare er en overlevelsesdrakt for arvestoffet vårt? At vi egentlig mangler den frie viljen vi er så stolte av? Og hvor finnes Gud i dette bildet? 

Gener, Gud og Gaia kretser rundt Watsons spissformulering. På spennende vis inkluderer Dag O. Hessen sin kunnskap om genteori, biologi og evolusjonslære i en personlig og fabulerende bok om livet på jorden - om vårt forhold til det metafysiske – og om de utrolige tilfeldighetene som preger tilværelsen. 

Om forfatteren:
Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han har vunnet flere priser for sin forskningsformidling og har skrevet flere populærvitenskapelige bøker, blant annet “Det tapte paradis. En oppdagelsesreise i Darwins kjølvann” (1997), og “Egoisme” (sammen med Thomas Hylland Eriksen, 1999).

Sitat: “Vi har et generelt ønske om en ukjent i tilværelsens ligning (...). Når antall hyllemetre med “alternativ” litteratur i en vanlig bokhandel langt overstiger faglitteraturens tilmålte (og ofte bortgjemte) plass, så er det ikke tilfeldig. At vitenskapen for mange framstår som blodløs og prosaisk, skyldes ikke bare at den ikke har lykkes i å få fram den undring og fascinasjon som kunnskap og faglig innsikt kan by på, det skyldes også at den belyser de dunkle hjørner og berøver dem deres hemmeligheter ... 

Utgitt av Spartacus forlag 2003
ISBN 9788243002920
Innbundet
Antall sider: 238
Brukt bok