Skard, Olav: Ville vekster røtter i kulturhistorien

399.00 kr

Boken presenterer 93 av våre viktigste kultur- og tradisjonvekster: urter, bær, bregner, mose, lav, sopp, tang og tare. Du kan lese om navnets opprinnelse, vekstens betydning i mytologi, folketro og folkemedisin og hva den ellers er blitt brukt til. Boken inneholder også dikt og lignende som viser hvilken betydning veksten har hatt som inspirasjonskilde i kunst og kultur.

Varenr: 9788252927504

Olav Skard 
VILLE VEKSTER
røtter i kulturhistorien

Boken presenterer 93 av våre viktigste kultur- og tradisjonvekster: urter, bær, bregner, mose, lav, sopp, tang og tare. Du kan lese om navnets opprinnelse, vekstens betydning i mytologi, folketro og folkemedisin og hva den ellers er blitt brukt til. Boken inneholder også dikt og lignende som viser hvilken betydning veksten har hatt som inspirasjonskilde i kunst og kultur. Ville vekster har gjennom historien hatt en sentral plass i folks liv.

Forfatteren Olav Skard (f. 1938) er oppvokst på Ringerike på gård med gartneri og fruktdyrking. Med Gjennestad gartnerskole, botanikk ved Norges Lærerhøgskole og biokjemi ved NTH som bakgrunn, har han arbeidet i Ciba-Geigy og de siste 24 år i Bayer. Her har han hatt ansvar for utvikling, registrering og salg av plantevernmidler til yrkesdyrkere og amatører. Som rådgiver har han skrevet en rekke fagartikler i landbrukspressen. Parallelt med dette har han hatt stor interesse for botanikk og for plantenes kulturhistorie. Han har levert mange artikler om dette emnet til fagtidsskrift, som bl.a. Norsk Hagetidend. I 2002 ga han ut boka Trær - røtter i kulturhistorien på Landbruksforlaget.

Utgitt av Landbruksforlaget 2003
- ISBN 82-529-2750-5
- bokmål
- 184 sider
- Innbundet