Kirkemo, Ole - Henrik Sæhle : JEGERHÅNDBOKA Alt om jakt (h8)

209.50 kr
( 209.50 kr )
419.00 kr
Du sparer: 209.50 kr

Ole Kirkemo og Henrik Sæhle
JEGERHÅNDBOKA
Våpen og ammunisjon - Utstyr og klær - Jaktmetoder - Jaktmuligheter - Kjøttbehandling

PRESENTERT AV SVEIN SÆTER

Få jegere er komplette. Noen vet mye om våpen, men mindre om ulike jaktformer. For andre er det omvendt. Denne boka gir noe til alle jegere, og ble en stor suksess da den kom første gang i 1999. Den har lenge vært utsolgt, men er nå til stor glede kommet i revidert utgave.

Matnyttig
La oss ta et eksempel: Den som har tenkt seg på reinsjakt vil finne en oversikt over alle de 26 villreinområdene i Norge, hvor store de ulike stammene og kvotene er, og hvor det er mulig å kjøpe jaktkort. Samtidig gis det praktiske tips til selve jakta. Tipsene kan virke selvfølgelige for en rutinert reinsjeger, men er svært nyttige for den urutinerte. De fleste jegere er dessuten interessert i flere jaktformer. Vår rutinerte reinsjeger er kanskje en fersking når det gjelder gås. Matnyttige tips om våpen og taktikk til gåsejakta finner han i den samme boka som ble litt «enkel» på reinsjakt. Slik blir Jegerhåndboka ei bok som fungerer på flere nivåer. Den er slett ikke bare for nybegynnere. Du vil stadig få bruk for den etter hvert som du utvikler deg som jeger.

Innholdsrik
En av grunnene til dette er nettopp det brede innholdet. Boka, som er på hele 290 sider, er delt i to. Den første delen tar for seg våpen, ammunisjon, skyting og sikkerhet. Den andre tar for seg jakt på de ulike viltartene, jaktleders ansvar, behandling av felt vilt, leie av jaktterreng og jakt i utlandet. Boka avsluttes med en oversikt over nyttige adresser.

Våpenlogikk
Ei fallgruve når man skriver ei bok med så mye faktakunnskap, er at man dynger på med detaljer og sidespor, så leseren til slutt sitter igjen mer forvirret enn opplyst. Den fallgruva har Ole Kirkemo og Henrik Sæhle holdt seg langt unna. Stoffet er både oversiktlig og logisk presentert. Mange temaer rundes dessuten av med tips om videre fordypning med henvisning til tidsskrifter, bøker eller nettsider. En svært nyttig detalj. Et eksempel på hvor praktisk rettet og logisk oppbygd stoffet er, kan hentes fra bokas andre del. Her gis det råd ved kjøp av våpen. Det gjøres greie for hva man bør unngå, med ei sjekkliste for både hagle og rifle, og hva man bør legge vekt på. Leseren får tips om kaliber og ammunisjon, som igjen føres videre med tips om praktisk skyting.


Blinkskudd
Jegerhåndboka sikter ambisiøst, og treffer. Dette er ei bok som gir leseren lyst til å jakte, og kunnskaper til å gjøre det på utbytterikt og forsvarlig vis. Stort bedre attest er det vel ikke mulig å gi ei jaktbok?

Utgitt av Tun Forlag / Bokklubben 2009
Isbn 978-82-525-7276-6
Innbundet, 283 sider
Har du spørsmål eller ønsker å se flere bilder av boka, send oss en melding via vår KONTAKTSIDE  

 

Varenr: Askbok.no -5461
Tilgjengelighet: På lager