Reusch, Cathrine: Porter og gjerder

279.00 kr
I denne boken presenteres norske gjerde- og porttradisjoner til nytte og inspirasjon for alle hus-, hytte- og hageeiere. Fotografier av gamle og nye porter og gjerder fra hele landet samt praktiske strektegninger, gir ideer til oppsetting, utforming, rekonstruksjon og vedlikehold.
Varenr: 9788202358297

 

Cathrine Reusch:
Porter og gjerder

Forseggjorte porter og gjerder har lange tradisjoner i Norge. Gamle steinmurer, skigarder og spilegjerder har fungert som stengsel for dyr og avgrensning av eiendom, gjerne avsluttet med en enkel grind.

Porter og gjerder gir et viktig førsteinntrykk - enten det er et enkelt stakittgjerde eller en fornem portal - så det er vel verdt å tenke igjennom hvordan du vil ramme inn en eiendom. Hvilken port og hva slags gjerde passer din bolig best?

Forfatteren presenterer et bredt utvalg av norske porter og gjerder fra hele landet. Flotte fotografier, supplert av nyttige materialopplysninger og gode strektegninger viser hvordan du går fram for å kopiere eller rekonstruere gammel stil.

Du får tips om fundamentering og oppsetting, råd om vedlikehold, forslag til beplantning, samt en kjapp oversikt over lov og regler på området. 

Et knippe staselige porter og en historisk fotokavalkade av fordums stil i byer avslutter denne reviderte utgaven av boken som første gang ble utgitt i 2002.

Utgitt av Cappelen Damm 2011
ISBN 9788202358297
Innbundet

Antall sider: 158