Ved: Gyldendal

Wolff, Tobias: ET GUTTELIV En memoar

45.00 kr
( 45.00 kr )
90.00 kr
Du sparer: 45.00 kr

Et gutteliv (1989) er en erindringsbok, forfatteren Tobias Wolffs fargerike skildring av sin egen oppvekst. Og hvilken skildring!

Varenr: 1610101713
Tilgjengelighet: På lager

Tobias Wolff
ET GUTTELIV
En memoar

Originaltittel: This Boy's Life (1989)
Oversatt av Halfdan W. Freihow

Et gutteliv (1989) er en erindringsbok, forfatteren Tobias Wolffs fargerike skildring av sin egen oppvekst. Og hvilken skildring!

Det er en intenst underholdende og finstemt beretning om en gutts barndom og pubertet, som også kan leses som et oppgjør med 1950- årenes Amerikanske Drøm: Den perfekte familie og livet som et oppkomme av muligheter. En skilsmisse deler familien i to: Tobias/Toby blir hos moren, mens broren Geoffrey følger faren.

Mor og sønn er etter dette stadig på flyttefot, og de to utvikler en nesten telepatisk kontakt seg imellom. Den flakkende ferden går fra Florida til Utah, og endelig til en liten by i staten Washingtons høyland, hvor moren gifter seg på ny. Men Tobys nye stefar viser seg snart fra sin sanne side .

Et gutteliv er en liten perle av en fortelling i fotsporene til Charles Dickens og Mark Twain, som har oppnådd klassikerstatus i enkelte kretser i USA og her hjemme.

«Rå, rørende og morsom.» Tinic Talén, VG«Wolffs roman er intet mindre enn en glitrende, sprudlende og sår skildring av nettopp det tittelen utgir den for å være: et gutteliv.» Kjell Olaf Jensen, Arbeiderbladet «Et gutteliv er en velskrevet, skarp iakttagelse av drømmer som brister, og en gutt som blir til ungdom. En morsom og varm bok med store litterære kvaliteter.» Terje Eidsvåg, Adresseavisen

Tobias Wolff, født i Alabama i 1945, ble i 1985 hedret med PEN / Faulkner Award for The Barrack Thief, og med denne kortromanen og to novellesamlinger - Back in the World og In the Garden of the North American Martyrs - har han vunnet et navn som en av de ypperste prosaister i samtidens amerikanske litteratur. Han nevnes gjerne i sammme åndedrag som to andre novellediktere: Raymond Carver og Richard Ford.

Utgitt av Gyldendal 1990
Innbundet
Isbn 8205186413
246 sider, 8vo
brukt bok