Heiberg, Astrid Nøklebye: Endring og undring

174.50 kr
( 174.50 kr )
349.00 kr
Du sparer: 174.50 kr

- JAKTEN PÅ ALDERDOMMEN

Astrid Nøklebye Heiberg har levd et rikt og mangfoldig liv i det offentliges tjeneste: som lege, forsker, professor i psykiatri, Høyrepolitiker, statsråd, president i Norges Røde Kors og president i Røde Kors internasjonalt. I alle sine roller og verv har hun stått fram som en tydelig og engasjert person – en vi gjerne lytter til.

Etter en karriere som kan ta pusten fra noen hver, der personlig identitet og faglige roller har vært intimt vevd sammen, står nå rollen som pensjonist for tur. Det skjer ikke uten vemod, faktisk med en porsjon raseri over å være ”gått ut på dato”, men ansporer etter hvert også nysgjerrigheten: Hva har pensjonisttilværelsen å by meg?

Jakten på alderdommen danner rammen for denne personlige beretningen. For å vite hva du går til, må du også vite hvor du har vært og hva du bringer med deg av erfaringer. Astrid Nøklebye Heiberg beskriver hvordan hennes liv har beveget seg i tydelige faser, og funderer på hvordan de forskjellige fasene har preget henne. I utforskningen av alderdommen trekker hun som lege og psykiater på kunnskap om kroppens aldring og fysiologiske prosesser så vel som innsikt i psyken, og gir et oppmuntrende bilde av alderdommens mange muligheter.

Endring og undring bærer umiskjennelig preg av forfatterens personlighet: klare synspunkter, bred kunnskap, et gjennomgripende engasjement, avvæpnende og underfundig humor – og nysgjerrighet på det meste.

Utgitt av Cappelen 2007
isbn 9788202268787
Innbundet
205 sider

Varenr: WSHOP-4191
Tilgjengelighet: På lager