Lindgren, Astrid: PIPPI HAR JULETREFEST - (h7)

74.50 kr
( 74.50 kr )
149.00 kr
Du sparer: 74.50 kr

Astrid Lindgren
PIPPI HAR JULETREFEST

Tenk deg en diger gran pyntet med store lys og pepperkakemenn, flagg, søtsaker og masse pakker! Ved siden av treet er en varm snøhytte full av bløtkake og varm sjokolade. Velkommen til juletrefest hos selveste Pippi Langstrømpe!

Historiene om Pippi Langstrømpe begynte vinteren 1941, Astrid Lindgrens datter Karin var syk med lungebetennelse og ba sin mamma fortelle en historie om Pippi Langstrømpe, et navn hun fant på der og da. Lindgren begynte å fortelle, og historiene vokste men det drøyde før den ble skrevet ned. Det var først tre år senere, da Astrid Lindgren hadde vrikket foten at hun skrev ned historiene, påtenkt som en fødselsdagspresang til Karins tiårsdag.

En ellevill fest for store og små
Pippi har juletrefest er en ekte Pippifortelling med alt som hører til av viltre påfunn, men også mye omtanke.
"Å, som barna gledet seg. Hele dagen hadde de ventet på at det skulle bli mørkt. Sammen gikk de på rekke og rad til Villa Utsikten, men der var det jo mørkt og døren var låst. Kanskje hadde det tatt feil dag? Så trist, så trist, men så kommer Herr Nilsen hoppende og det viser seg at Pippi har funnet på en virkelig overraskelse ..."

Et hjerte av gull
Barna må følge et spiselig spor, og når de runder hjørnet av Villa Utsikten finner de en stor gran pyntet med lys og peppekakemenn, flagg, søtsaker og masse pakker - et eldorado.
Kun barn hadde adgang, og den barnefientlige, men kakeglade fru Finkvist får, som rett og rimelig er, ikke være med på festen. Dette er i dobbelt forstand en morsom Pippi-historie, full av muntre påfunn og viltre innfall. For i Pippis verden kan alt skje og hun gjør det så gøy for de andre barna.

Illustrasjon

Rampete jente!
Pippi Langstrømpe er en av Astrid Lindgrens mest kjente litterære figurer, og også navnet på den første boka om Pippi og vennene hennes, Tommy og Annika. Pippi-bøkene er superpopulære og oversatt til mange språk. Til Norge kom hun i 1946 og ble av mange oppfattett som svært kontroversiell, noe alle debattinnleggene i avisene viste. Folk var i harnisk over alt Pippi fant på og hvordan hun levde. Neppe visste vel noen dengang at hun over 50 år senere skulle bli et forbilde for mange små jenter.

Utgitt av Cappelen Damm / Bokklubbens Barn 2012
Isbn 978-82-525-8106-5
Innbundet,  sider
Har du spørsmål eller ønsker å se flere bilder av boka, send oss en melding via vår KONTAKTSIDE

Varenr: Askbok.no -5334
Tilgjengelighet: På lager