Ved: Cappelens forlag

Jor, Finn (red.): ORD PÅ VEIEN hver uke hele året - brukt bok

40.00 kr
( 40.00 kr )
80.00 kr
Du sparer: 40.00 kr
Redaksjonen har henvendt seg til 52 personer i det norske samfunn og spurt dem om det etsteds inne i sjelens hemmelige rom også skulle finnes et stykke diktning - og i så fall hvorfor.
Varenr: 602201558
Tilgjengelighet: På lager

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

ORD PÅ VEIEN
hver uke hele året

En antologi ved Finn Jor

Redaktørens forord:
De fleste av oss har vel innerst i sjelen et hemmelig rom, hvor vi gjemmer våre mest personlige tanker, opplevelser og minner. Normalt banker man ikke på denne døren, man vet at det ikke er adgang for uvedkommende.

Denne boken er i så måte et eksperiment. Redaksjonen har henvendt seg til 52 personer i det norske samfunn og spurt dem om det etsteds inne i sjelens hemmelige rom også skulle finnes et stykke diktning - og i så fall hvorfor.

Naturligvis hadde vi på forhånd en mistanke, og den ble bekreftet. Det var litteratur i mange sjeler - og ikke noe skrot, det er fristende å si at sjelens rom er muslingformet og derfor inneholder perler. Men vi mennesker er forskjellige, og livet mangslungent, vi har så mange grunner til å samle på perler. Og de er alle personlige, iblant med karakter av bekjennelse så man kan fylles med ærefrykt og tenke at disse 52 valg, ett for hver av ukene i året, nesten gir karakter av god, gammeldags postille.

Felles for alle de 52 er at dette er noe de vil ha sagt. Til leseren. Om det å leve, om sorg og glede, motgang og medgang, og om hva andres erfaring kan bety, slik den blant annet er nedfelt i litteraturen. Ikke høyrøstet og pretensiøst, bare som et håndtrykk, en hilsen, et ord på veien.

Utgitt av Cappelen 1979
Isbn 8202044111
Innbundet, pent eksemplar
228 sider, 8vo
brukt bok